Confidenţialitate

Liderii rețelei ”Academiei infractorilor” își racolau membrii din casele de copii

          Liderii rețelei auto-intitulate ”Academia Infractorilor” își recrutau membrii din familii defavorizate sau de la casele de copii.  Cei care erau puși să fure din magazinele de lux din străinătate erau antrenați înainte – la Marea Neagră sau în oraşe din srăinătate precum Strasbourg.

Pentru a nu fi recunoscuți cu ajutorul imaginilor video din magazinele jefuite, membrii rețelei se deghizau, de multe ori, în femei.

În acest caz, au fost reținute 14 persoane, iar alte 3 sunt cercetate sub control judiciar.

Oficialii Poliției Române au explicat că gruparea de crimă organizată din Piatra Neamţ – condusă din spatele gratiilor de interlopul Adrian Botez – racola membrii din familii sărace.

Printre ei se aflau și minori – spune comisarul-șef Mihai Pitulescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

            Membrii rețelei erau apoi antrenați să jefuiască un magazin în mai puţin de un minut. Uneori, foloseau și arme pentru intimidarea personalului însă, în urma perchezițiilor, s-a descoperit că acestea erau de jucărie.

În momentul jafurilor, membrii rețelei se deghizau: pentru a nu fi recunoscuți, purtau deseori îmbrăcăminte de damă sau își ascundeau semnele distinctive.

Erau instruiți și ce trebuie să facă în cazul în care erau prinși: nu aveau voie să vorbească la telefon și erau sfătuiți să declare că sunt cetățeni din Republica Moldova.

”Academia infractorilor” ar fi responsabilă de spargerea a zeci de magazine de lux din străinătate – din care ar fi furat bunuri în valoare de 10 milioane de euro.

Numai în timpul unui singur jaf – prejudiciul ar fi de 1 milion și jumătate de euro.