Confidenţialitate

Liderii mondiali ai tenisului fură prosoape la turneul de la Wimbledon

Furtul prosoapelor a devenit o adevărată problemă pentru organizatorii turneului de tenis londonez. Pentru fiecare ediție a turneului de la Wimbledon se fabrică aproape 6000 de prosoape – dintre ele doar 20% sunt recuperate.
Gazeta Sporturilor, care citează Daily Mail, relatează că printre cei care pleacă acasă cu bagajele pline de prosoape se numără liderii clasamentelor WTA și ATP, Serena Williams și Novak Djokovici – “Vă spun de pe acum, plănuiesc să las jumătate din bagaj gol sau poate chiar pe tot ca să iau cu mine prosoape de la Wimbledon. Folosesc scuza că e prea cald și transpir. ” spunea Djokovici, înainte de startul turneului

Din lista celor pasionați de prosoape nu lipsește nici Eugenie Bouchard care recunoaște amuzată: “Toată lumea vrea un prosop, mereu plecăm cu ele de pe teren. Iau cât mai multe. Secretul e că atunci când meciul tău e amânat din cauza ploii, când revii pe teren primești încă doua prosoape”, a declarat sportiva.
Potrivit jurnaliștilor, Serena Wiliams pleacă după fiecare meci cu 8 prosoape.
În mod normal, iau câte un prosop pe zi pentru a-l da cuiva din staff-ul meu. Nu le păstrez eu, dar soției mele îi plac foarte mult. Cred că sunt de foarte bună calitate” spune locul 2 ATP, Andy Murray.

Prosoapele recuperate de organizatori sunt spălate și vândute în scop caritabil la finalul turneului. Un prosop oficial al turneului de la Wimbledon poate fi cumpărat cu 29 de lire.