Confidenţialitate

Liderii liberali vor demiterea lui Vlad Voiculescu din cauza situației de la Spitalul ”Foișor” | AUDIO

Mai mulți lideri liberali printre care, vicepreședintele  Ben Oni Ardelean, vor demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, după felul haotic în care au fost evacuați pacienții ortopedici vineri seara, de la Spitalul Foișor din Capitală.

Ardelean a declarat că “tot circul, bâlbâiala și bătaia de joc la adresa pacienților de la Spitalul Foișor a umplut paharul”.

Un alt lider al PNL, Adriana Săftoiu, atrage însă atenția că gestionarea situației de la Foișor nu a fost în sarcina directă a lui Vlad Voiculescu, ci a DSU.

Adriana Săftoiu, specialist în  comunicare politică timp de peste 20 de ani, atât la PDL, cât și la PNL și Președinție, atrage atenția că de fapt, Vlad Voiculescu a avut o problemă de acceptare nu doar de către PNL cât și în cadrul Alianței USR PLUS.

Cât a fost viceprimar al Capitalei, până să fie numit ministru, liderii liberali și primarul general au refuzat să-i predea atribuțiile legale.

”Cred că această tensiune din jurul lui Vlad Voiculescu nu are legătură doar cu PNL ci inițial are legătură cu USR-PLUS, acolo a fost problema, au venit cu această problemă în Guvern, după care, mai în glumă, mai în serios, nici astrele nu i-au fost favorabile lui Vlad Voiculescu. Ultimele două situații clar au pus gaz pe foc – acel ordin privind condițiile de înmormântare a bolnavilor cu Covid și cazul Foișor. Chiar dacă în ambele situații nu putem spune că era direct responsabilitatea lui, din punctul de vedere al comunicării s-a descurcat destul de prost domnul Voiculescu”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La această oră, liberalii sunt în ședință.

Urmează apoi o ședință a Coaliției de Guvernare, iar liderul USR, Dan Barna, spune că Vlad Voiculescu va fi susținut în continuare fără rezerve.

”Vlad Voiculescu are toată susținerea USR-PLUS, indiferent de ce atacuri și linșaj de presă vor mai continua în zilele următoare, pentru că, poate că nu toate comunicările au fost perfecte dar ceea ce face Vlad Voiculescu și ceea ce face întreg guvernul este să se asigure că România va putea ieși cât mai repede din această criză foarte complicată de sănătate publică. Miza și obiectivele guvernului trebuie să fie legate de stabilizarea și reintrarea pe o logică constructivă în economie și depășirea pandemiei. Vlad are toată susținerea în poziția actuală de ministru al Sănătății dinspre USR PLUS și este exact mesajul care îl voi transmite și în ședința coaliției de astăzi”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Anca Grădinaru