Confidenţialitate

Liderii europeni spun că este prea devreme pentru a ne face planuri de Crăciun | AUDIO

Mai multe țări europene i-au avertizat pe locuitori că e prea devreme pentru a-și face planuri de Crăciun. Autoritățile au transmis populației să se aștepte la noi restricții.

În Suedia, țară care până acum a evitat restricțiile și doar a făcut recomandări, epidemiologii au transmis populației să se pregătescă pentru posibile restricții de călătorie în perioada Crăciunului, scrie BBC.

Nu a fost luată încă o decizie în acest sens, dar ar fi a doua restricție, după ce autoritățile suedeze au anunțat că din 20 noiembrie, este interzisă vânzarea de alcool în baruri și restaurante, după ora 22.00. â

Măsura a fost luată după ce s-a dublat numărul de îmbolnăviri în Suedia, iar într-o singură zi au fost raportate 40 de decese, cele mai multe din ultimele 5 luni.

În Irlanda, vicepremierul a spus că e prea devreme pentru a le transmite irlandezilor din străinătate că își pot rezerva zboruri spre casă, iar premierul francez a spus la rândul lui că nu poate recomanda deocamdată populației să facă rezervări pentru Crăciun.

Acesta susține că actualele restricții de călătorie din Franța se vor menține pentru cel puțin încă două săptămâni și nu e momentul pentru a transmite semnale privind o eventuală relaxare.

Și în România, șeful Departamentului pentru Situații de Urgenă, Raed Arafat a recomandat, ca de Crăciun, să evităm reuniunile familiale la care participă și alți membri ai familiei care nu locuiesc, de regulă, împreună cu noi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Florentina Mihăiță