Confidenţialitate

Liderii Coaliției discută față în față pentru a rezolva scandalul din jurul demiterii lui Vlad Voiculescu | AUDIO

Liderii Coaliției de Guvernare se întâlnesc față în față pentru a tranșa scandalul din jurul demiterii lui Vlad Voiculescu din fruntea ministerului Sănătății.

PNL a decis dimineață că-l susține în continuare pe Florin Cîțu în fruntea Guvernului, săptămâna trecută. Cei de la USR PLUS anunțau că nu-l mai sprijină pe Florin Cîțu în această funcție.

Din partea PNL au venit mai multe avertismente pentru cei din Guvern care își critică colegii de cabinet sau chiar pe premier.

Cei care fac acest lucru, ar trebui să plece din Executiv, spune liderul PNL, Ludovic Orban. Florin Cîțu a fost în schimb mai reținut în declarații.

”Îi asigur pe toți membrii cabinetului că evaluarea se va face pe baza performanței, pe baza a ceea ce fac, nu a ceea ce spun că fac.

În momentul în care un ministru își atacă un coleg de guvern, cu atât mai mult când își atacă premierul, înseamnă că nu mai vrea să facă parte din guvernul respectiv. În momentul în care un ministru îl atacă pe premier, trebuie să plece acasă, din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt simple”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reacțiile vin după ce ministrul Transporturilor de la USR PLUS, Cătălin Drulă l-a numit pe șeful Guvernului ”Zombie Politic”, în urma demiterii lui Vlad Voiculescu.

USR-PLUS între timp ia în calcul să ceară PNL un nou acord politic, care să prevadă procedura clară în caz de remaniere.

La Europa FM, Radu Mihail, şeful senatorilor USR, spune că alianţa insistă că guvernarea nu poate avea loc cu Florin Cîţu în fruntea Executivului.

”Florin Cîțu se comportă ca și cum miniștrii din guvernul Coaliției ar fi angajați la el pe plantație, deci dispune de ei cum dorește. Trebuie să nu uite domnul Cîțu că miniștrii sunt aleși, pe care partidele lor i-au desemnat să facă parte din guvern, și deciziile privind acești miniștri trebuiesc luate la nivelul coaliției.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.