Confidenţialitate

Acord pentru crearea unei coaliții de guvernare cu Florin Cîțu în funcția de premier

Liderii PNL, USR PLUS și UDMR au anunțat, în această seară, cum se vor împarți ministerele, în urma negocierilor de la Vila Lac. Guvernul va avea doi vicepremieri și 18 ministere.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că Florin Cîțu este candidatul la funcția de premier și este susținut de cele trei formațiuni politice.

Președintele Senatului va fi un reprezentant al USR PLUS, iar cel al Camerei Deputaților unul al PNL.

Guvernul va avea doi vicepremieri și 18 ministere, din care 9 vor fi conduse de reprezentanți ai PNL, 6 ai USR PLUS și 3 ai UDMR.

Ministerele ce revin PNL sunt: Ministerul Apărării Naționale, Ministerul de Externe, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul de Interne, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Energiei, Ministerul Agriculturii, Ministerul Culturii și Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

La rândul său, liderul USR PLUS, Dan Barna, a afirmat că ziua de azi este un pas important spre o coaliție stabilă.

Portofoliile asumate de USR PLUS sunt Ministerul Justiției, Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătății, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ministerul Economiei și cel al Antreprenoriatului pentru IMM-uri.

La rândul său, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că Uniunea și-a asumat să participe la formarea majorității parlamentare și va conduce: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerul Sportului și Tineretului.

Florin Cîțu a spus, la rândul său, că se va implica direct zilele următoare pentru finalizarea programului de guvernare.