Confidenţialitate

Liderii coaliției de dreapta finalizează, azi, programul comun de guvernare | AUDIO

Liderii coaliției de dreapta formată din cele 3 partide care și-au asumat guvernarea-PNL, USR PLUS și UDMR au finalizat protocolul de coaliție și finalizează astăzi, programul comun de guvernare.

Până la finalul zilei, este de așteptat ca șeful statului să fie înștiințat formal despre realizarea acestor pași, iar Klaus Iohannis să discute din nou, mâine, cu președinții de partide, iar apoi să anunțe premierul. Este vorba despre Florin Cîțu.

Între timp, partidele de dreapta definitivează lista cu viitorii miniștri.

Surse din cadrul PNL au declarat pentru Europa FM că ministerele de Externe și Apărării vor fi conduse de aceeiași demnitari ca și până acum: diplomatul Bogdan Aurescu, neafiliat politic, respectiv generalul in rezervă Nicolae Ciucă.

Ministerul de Interne, cu toate structurile de poliție, va fi condus cel mai probabil, de Lucian Bode, actual ministru al Transporturilor.

S-ar putea schimba titularul de la Educație, iar locul Monicăi Anisie ar putea fi luat de Sorin Cîmpeanu, care a mai fost ministru.

Energia se desparte de Economie la nivel organizatoric. Viitoarele investiții în Centrala Atomică de la Cernavodă vor fi coordonate de liberalul Virgil Popescu, în timp ce restul Economiei,  Antreprenoriatul și Turismul vor fi administrate de Claudiu Năsui, de la USR PLUS.

Miniștri USR PLUS vor fi și la alte ministere.

Astfel, ministrul  Fondurilor Europene va fi Cristian Ghinea, poziție pe care acesta  a mai acupat-o în Guvernul Cioloș.

Transporturile vor fi coordonate de  Cătălin Drulă, iar Vlad Voiculescu revine la  Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Justiției va fi condus de Stelian Ion.

3 ministere vor fi conduse de lideri UDMR: al  Dezvoltării, al Mediului și al Tineretului și Sportului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Anca Grădinaru