Liderii celor mai puternice economii ale lumii discută cu președintele Rusiei, Vladimir Putin

La Valdivostok are loc summit-ul statelor care fac parte din Organizația pentru Cooperare Economică din zona Asia-Pacific.

Liderii celor mai puternice economii ale lumii – printre care Statele Unite, China, Japonia și Coreea de Sud – discută cu președintele Rusiei, Vladimir Putin despre măsurile ce trebuie luate pentru stimularea comerțului și a creșterii economice, în general.

Liderul rus s-a arătat îngrijorat în ceea ce privește starea economiei globale, avertizând asupra crizei datoriilor din Europa. A promis însă că Federația Rusă va încerca să țină în frâu inflația și să asigure o creștere robustă.

La summit, se va discuta și despre situația din Siria și nu este exclus ca secretarul de stat american, Hillary Clinton să ajungă la un acord cu președintele rus, în această privință.

Vladimir Putin speră să își impresioneze oaspeții. Nu degeaba a ales orașul Vladivostok care să găzduiască summit-ul. 20 de miliarde de dolari au cheltuit autoritățile de Moscova pentru modernizarea orașului. Acesta are acum clădirile proaspăt renovate, un nou aeroport internațional și o autostradă care trece peste cel mai lung pod de cabluri din lume, plus un campus universitar în stil american.

De altfel, președintele Rusiei, Vladimir Putin și-a propus să transforme acest oraș-port într-un dintre cele mai importante centre economice și financiare, care să rivalizeze, cot la cot, cu metropole din Japonia, China și Coreea.