Licitațiile pentru drumul de mare viteză Nord-Sud au fost publicate

Primul pas pentru începerea construcției unui drum de mare viteză spre Moldova a fost făcut. E vorba despre licitațiile pentru studierea și proiectarea drumului pe ruta Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani, care au fost publicate în Sistemul de Achiziții Publice (SEAP).

Cele patru contracte licitate au o valoare maximă de 29 de milioane de euro și o durată de 24 de luni.

 

Nu e limpede încă dacă statul va construi o autostradă sau un drum expres, însă se știe că lungimea drumului va fi de aproape 330 de kilometri și va prelua traficul pe ruta Nord-Sud, care se desfășoară în prezent pe DN2.

 

Durata contractelor este de 24 de luni. Mai exact, în termen de 14 luni de la finalizarea licitației se va realiza Studiul de Fezabilitate Final, apoi, potrivit anunțului, în termen de 6 luni se va realiza Proiectul Tehnic, după care vor mai rămâne patru luni pentru pregătirea documentației de atribuire a contractului de execuție a lucrării.

Drumul expres sau Autostrada spre Moldova pe direcția Nord-Sud este unul din proiectele prioritare din recent adoptatul MasterPlan de Transport.

Conform informațiilor din SEAP, ofertele vor fi evaluate conform unei grile complexe unde prețul va însemna doar 30%. În licitațiile de până acum pretul cel mai mic era singurul criteriu de atribuire.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS