Licitație la 100 de ani de la nașterea lui Nicolae Ceaușescu

Epoca de Aur este numele unei licitații organizate la sfârșitul lunii, la 100 de ani de la nașterea lui Nicolae Ceaușescu.

O blană de tigru sau o pălărie, un costum de vânătoare realizat de firma Eduard Kettner sau un satin chinezesc cu scene rurale – sunt câteva dintre obiectele care vor fi fi licitatate .

Obiectele scoase la licitație provin din colecția familiei Ceaușescu, iar preţurile variază între 10 şi 1500 de euro.

Cel mai scump obiect este o blană de tigru, cadou de protocol. Iar cel mai ieftin – banala cravată de șoim al patriei.

Printre obiectele scoase la licitație se află și un satin chinezesc, înfăţişând scene rurale, cadou primit de familia Ceauşescu cu ocazia ultimei vizite în China în octombrie 1988.

Nostalgicii comunismului sau colecționarii vor putea cumpăra și cadouri diplomatice: două volume “Las Bases”, oferite de preşedintele Argentinei, Juan Perón, lui Nicolae Ceauşescu, la preţ de pornire 350 €.

De asemenea, se vor licita un plic şi pantofi cu toc din piele de culoare verde, care au aparţinut Elenei Ceauşescu, preţ de pornire 200 €.

Licitație este organizată cu ocazia împlinirii pe 26 ianuarie a 100 de ani de la naşterea lui Nicolae Ceauşescu – primul şi singurul preşedinte al Republicii Socialiste România.

Expoziţia ce precede licitația poate fi vizitată la Palatul Cesianu-Racoviţă între 18 ianuarie – 6 februarie sau la Athénée Palace Hilton Bucureşti, pe 30 ianuarie .

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS