Confidenţialitate

Liberalii au mers la Cotroceni și îl propun pe Cîțu premier și pe Orban președinte al Camerei Deputaților | AUDIO

PNL i-a prezentat președintelui intenția de a forma un guvern de centru-dreapta cu USR Plus, UDMR și minoritățile naționale.

Liderul PNL, Ludovic Orban, după întâlnirea de la Palatul Cotroceni:

„Propunerea noastră pentru funcția de premier este în persoana domnului Florin Cîțu, deasemenea cealaltă componentă a mandatului și anume ca președinția Camerei Deputaților să fie deținută de președintele Partidului Național Liberal. Deasemeni, l-am informat despre discuțiile cu posibilii parteneri.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liberalii nu sunt de acord cu participarea PSD la Guvernare. Șeful PNL spune că nu au existat discuții, nici măcar informale, pentru crearea alte majorități.

Liderul Orban a refuzat să răspundă dacă este dispus să renunțe la șefia Camerei Deputaților pentru a debloca negocierile cu posibilii parteneri de guvernare:

„Formarea coalițiilor în toate democrațiile se naște într-un timp rezonabil. Evident, vom continua discuțiile, vom căuta ceea ce ne unește, ceea ce poate fi susținut de toate formațiunile politice care sunt  implicate în caeastă negociere și, în mod evident, ceea ce considerăm noi că este bine pentru România.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Așteptăm declarații din partea celor de la USR Plus după discuția cu președintele Klaus Iohannis.

Au ajuns la Palatul Cotroceni și reprezentanții Alianței AUR. Urmează cei de la UDMR și de la ora 16 Minoritățile Naționale.