Confidenţialitate

L’Etape Romania by Tour de France, Ediția a II-a: 2.000 de ciclişti din 14 ţări sunt așteptați la competiția dedicată amatorilor și pasionaților de ciclism | AUDIO

2.000 de ciclişti din 14 ţări sunt așteptați la a doua ediție „L’Etape Romania by Tour de France”, renumită competiție de ciclism dedicată amatorilor și pasionaților acestui sport. Vor fi trei curse: una de 14 kilometri și alte două lungi de 42, respectiv 85 de kilometri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

A doua ediţie a competiției de ciclism va avea loc la Bucureşti pe 26 şi 27 august.

„Cei care organizează Turul Franței s-au gândit cum pot să extindă audiența și să ofere o experiență inedită tuturor cicliștilor. Și așa s-a născut <<L’Étape du Tour>>”, a spus Cătălin Mocuţa, preşedintele societăţii MPG – organizatoarea evenimentului.

Iubitorii de ciclism vor putea participa la trei curse

  • City Adventure: de 14 kilometri;
  • The Ride: de 42 de kilometri;
  • The Race: de 85 de kilometri.

Trafic restricționat între orele 07:00 și 14:00 pe străzi și artere importante din Capitală

În data de 27 august traficul va fi restricționat începând cu ora 07:00 dimineața până la ora 14:00 pe următoarele străzi și artere: Bulevardul Unirii, Bulevardul Mircea Vodă, Splaiul Unirii pe sensul către București, Bulevardul Decebal, Bulevardul Basarabia, Calea Victoriei, Bulevardul Regina Elisabeta, Bulevardul Schitu Măgureanu, Străzile Știrbei Vodă și Ion Câmpineanu, Șoseaua Kiseleff, Străzile Buzești, Berzei, V. Pârvan. B.P. Hașdeu și Bulevardul Libertății.

Traseul include bulevarde şi clădiri emblematice ale Bucureştiului, precum Palatul Parlamentului, Ateneul Român, Muzeul de Istorie al României, Palatul CEC, Stadionul Naţional, Cercul Militar Naţional şi Arcul de Triumf printre altele.

Programul evenimentului din 27 august, acțiuni și activități în Race Village-ul amplasat în Piața Constituției

  • 08:00 – vor lua startul din zona Palatului Parlamentului cei înscriși pe traseul City Adventure de 14 kilometri;
  • 09:00 – vor pleca în cursă cei înscriși pentru traseele The Ride, de 42 km și The Race, de 85 de kilometri;
  • 13:30 – festivitatea de premiere în Race Village când sunt planificate activități și surprize atât pentru concurenți cât și pentru vizitatori.

Puncte de alimentare și hidratare, dar și o echipă medicală vor fi prezente pe traseu

„Pe traseu sunt organizate trei puncte de alimentare care vor asigura nivelul optim de hidratare al concurenților: unul în zona de start și finish, unul la Arena Națională și unul în Piața Victoriei. De asemenea, concurenții au la dispoziție suport tehnic fix în aceleași zone ca punctele de hidratare și unul mobil, care va însoți plutonul pe întreaga cursă.

O echipă medicală cu înaltă pregătire profesională și vastă experiență în medicina de urgență va fi prezentă la fața locului pe toată perioada evenimentului. Ambulanțele Sanador (tip C) vor asigura intervenție medicală în caz de urgență și sunt dotate cu defibrilator, monitor, electrocardiograf, pulsoximetru, glucometru, ventilator mecanic, aspirator portabil și fix, injectomat și toate celelalte echipamente medicale prevăzute de regulamentele în vigoare la nivel național”, transmit organizatorii evenimentului.

Companiile care sunt alături de cel mai puternic brand de ciclism din lume

„Numeroase companii de top din România s-au alăturat celui mai puternic brand de ciclism din lume, Tour de France la L’Étape Romania. Sponsorul oficial al evenimentului este Auchan, alături de care s-au implicat în calitate de sponsori: Altex, Dorna, Vodafone, RTPR și World Class. Furnizorii oficiali și Partenerii evenimentului sunt: Decathlon, Perskindol, TechnoGym, PowerBar, Sanador, GETSBET, SKODA, Lindab, GIANT, Gramofon, Velux, Reciclad’OR, Remat Holding, Paste Băneasa, Black Cab, Agriro Fresh & Oliveris, JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Farmacia de detergent, Vesta, Terapie pentru mișcare, CPI Security, Artesana, Hama, Salonul Bicicletei, Cosmapp Global, AmBike, MTB Academy, Heineken 0.0%, Drovie și WWF.

L’Étape Romania by Tour de France este organizat de MPG România, lider de piață pe segmentul proiectelor sportive adresate participanților amatori, cu o experiență semnificativă, care include organizarea a peste 8.000 de evenimente sportive, pe parcursul a peste 27 de ani de activitate. Conceptul evenimentului L’Étape by Tour de France aparține AMAURY SPORT ORGANISATION, Franța, (ASO), liderul mondial în organizarea curselor de ciclism și deținătorul legendarului brand Tour de France.

Mai multe detalii despre seria globală de evenimente și despre competiția locală se găsesc pe site-ul oficial romania.letapebytourdefrance.com, iar cei care doresc să intre în cursă, se pot înscrie în secțiunea ÎNSCRIERI, transmit organizatorii.

Informații la zi se găsesc pe profilele de Facebook și Instagram.

Primarul Capitalei: „Sportul este important”

Nicușor Dan, primarul Capitalei, a declarat că va sprijini evenimentul și anul viitor: „Sportul este important pentru oameni. El nu este doar sport, el te ajută să ai o disciplină, îți încurajează fair-play-ul, spiritul de echipă”.

Câştigătorii curselor vor primi premii de peste 25.000 euro, în bani şi produse oferite de sponsori.

Sursa foto: Facebook / L’Étape Romania by Tour de France