Confidenţialitate

Lesbos, insula botezată “Grădina Marii Egee”

“Grădina Marii Egee” este numele sub care insula Lesbos a fost cunoscută otomanilor în antichitate. Nu întâmplător își are acest renume, insula fiind la fel de impresionantă și în zilele noastre. Cei peste 11 milioane de măslini de aici sunt considerați arborii cu cea mai bună productivitate, singura insulă care produce o cantitate mai mare de măsline fiind Creta.

Călătoria cu avionul din România până în Lesbos durează aproximativ 2 ore. La destinație, vă așteaptă una dintre cele mai frumoase insule grecești.

În capitala insulei Lesbos, Mitilini, pe lângă plajele cu nisip sau pietre, cu apă de culoarea turcoazului, în oraş se pot vizita o serie de edificii datând din Grecia Antică. Una dintre atracţii o reprezintă fortăreaţa Gateluzzi, unde în zilele noastre a fost amenajat un spaţiu care găzduieşte evenimente culturale.

Destinația este perfectă pentru cei care caută relaxare în natură și o oază de liniște cu 11 milioane de măslini şi peri, piersici sau nuci, acoperind aproape jumătate din insulă.

Lesbos nu este doar o insulă în lungul șir de insule grecești, este un loc binecuvântat de natură cu plaje deosebite, sate tradiționale, castele medievale, porturi pitorești, muzee, izvoare termale, peșteri, situri arheologice, atracții naturale precum o pădure pietrificată, o zona mlăștinoasă – refugiu ideal pentru sute de specii de păsări, cum ar fi stoluri de flamingo și, nu în ultimul rând, un loc cu cei mai calzi și prietenoși oameni din Grecia.

Molyvos este poate cel mai pitoresc loc de pe insulă și în accelași timp unul din cele mai frumoase locuri pe care Grecia le poate oferi din perioada medievală. Orașul este concentrat pe o colină, în vârful căreia străjuiește castelul.

Casele așezate ca pe un terasament înconjoară castelul. Sunt unele vechi din piatră la primul nivel, fără ferestre, după care la nivelul al doilea se ridică din lemn. Au uși și ferestre multicolore, îmbrăcate în leandri. Este minunat totul.

Nu retați Petra. Aici a ancorat Ahile în perioada războiului troian. În mijlocul orașului este o rocă vulcanică, iar în vârful ei se află o biserică bizantină – numită Panayia Glykofiloussa (unde se află Icoana Fecioarei Maria), biserică ridicată în 1747, cu 114 scări.

Insula Lesbos este o locație ideală nu numai pentru călătoriile în cuplu, ci și pentru cele cu întreaga familie. Pentru pasionații de băuturi grecești, pe insula Lesbos se spune că produce cel mai bun uzo din Grecia.

În plus, Lesbos este o destinație de vacanță accesibilă. De exemplu, Paralela 45 oferă pachete de vacanță în Lesbos cu charter zbor direct cu plecări din București în fiecare sâmbătă în perioada 15.06 – 14.09.2019. Pachetele includ sejur de 7 nopți, bilet de avion dus-întors, transferuri aeroport-hotel-aeroport, taxe de aeroport, iar prețurile încep de la 373€/ persoană/ sejur.