Les Films de Cannes se extinde în alte 7 orașe din România

Les Films de Cannes à Bucarest, festivalul care aduce din 2010 în România cele mai importante filme arthouse ale anului și pe cei mai reputați cineaști va avea loc anul acesta între 13 și 22 octombrie, în patru locații din BucureştiCinema PRO, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului Român și Cinemateca Eforie și în șapte orașe din țară, urmând a avea loc ediții regionale în: Timișoara, Iași, Cluj, Brașov, Sibiu, Arad și Suceava.

Comedia nonconformistă a lui Ruben Östlund, „The Square”, o capodoperă care a luat pe sus Croazeta anul acesta la Cannes obținând Palme d’Orul va fi proiectată în deschiderea festivalului, în premieră absolută în România, în București, dar și în toate orașele care vor găzdui ediții regionale.

„Pentru mine este o formă de a sparge barierele dublului-standard. Suntem afectați de spiritul de turmă și devenim speriați când lucrurile scapă de sub control. Trebuie să ni se reamintească permanent: Eu sunt cel care trebuie să ia atitudine! Iar asta este este simplu de făcut”, declară Ruben Östlund anul acesta, imediat după câștigarea Palme d’Or.

În țară, Les films de Cannes va fi organizat între 13 și 19 octombrie la Brașov (la Cinema One), între 13 și 15 octombrie la Cluj (cinema Victoria), între 20 – 22 octombrie la Timișoara (Filarmonica Banatul), Arad (Cinema ARTA) și Iași (Ateneul din Iași) și 10 – 12 noiembrie la Suceava (Cinema Modern).

O ediție specială a Les Films de Cannes va avea loc în parteneriat cu festivalul ASTRA Sibiu. Între 16 și 22 octombrie, cele două festivaluri urmează să proiecteze o selecție comună de documentare din cele proiectate anul acesta în premieră la Cannes, concomitent în Sibiu și Bucureşti, sub titulatura de Les Films de Cannes @ Astra Film Sibiu.

Programul festivalului va fi făcut public la începutul lunii octombrie pe filmedefestival.ro, iar biletele vor fi în curând disponibile pe site-ul Eventbook.ro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS