Confidenţialitate

Leonardo Dicaprio a semnat o scrisoare deschisă către Joe Biden

Leonardo DiCaprio, dar și alte peste 150 de personalități au semnat o scrisoare deschisă către președintele Statelor Unite ale Americii Joe Biden, prin care îi cer să abordeze tema crizei climatice.

Actorul a publicat,  pe contul său de Instagram, scrisoarea în care spune că problemele de mediu sunt urgente și că nu pot fi amânate nici măcar pe perioada pandemiei.

“Momentul potrivit pentru a ne confrunta cu criza climatică este acum. Astăzi, mă alătur liderilor din guvern, sectorul de business și mișcarea ecologistă pentru a-i solicita lui Joe Biden să fie liderul de care avem nevoie în actualul context climatic și liderul pe care știința îl solicită”, a scris Leonardo DiCaprio pe Instagram.

Peste 150 de lideri de companii globale, între care şeful Amazon Jeff Bezos, şeful Salesforce Marc Benioff şi liderul Ford Motor Bill Ford, au semnat o scrisoare deschisă adresată preşedintelui american Joe Biden în care îşi exprimă sprijinul pentru obiectivele noii administraţii de combatere a schimbărilor climatice.

“Ceea ce avem de făcut de acum înainte presupune un efort uriaș: nevoia de aplana criza de sănătate publică globală și criza economică și nevoia de a-i uni pe americani – toate acestea sunt urgente.

În vreme ce ne recuperăm de pe urma pandemiei de COVID-19 și reconstruim economia globală, trebuie să intervenim și în problemele climatice. De fapt, acestea nu sunt misiuni diferite; ele se suprapun. Acesta este cel mai important deceniu din istoria umană în confruntarea crizei climatice”, se arată în scrisoare.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio)