Legumele congelate, mai bogate in nutrienţi decât cele proaspete

Legumele congelate sunt mai bune decât cele proaspete, susţin oamenii de ştiinţă.

În mod paradoxal, legumele congelate sunt mai pline de nutrienţi decât cele proaspete.

În cazul legumelor proaspete, nutrienţii se pot deteriora, spun oamenii de ştiinţă.

În unele cazuri, valoarea nutritivă a legumelor proaspete poate fi mai mică decât cea a celor congelate, unde toate proprietăţile se păstrează intacte, susţin cercetătorii americani.

În plus, legumele congelate au şi avantajul de a fi mai ieftine decât cele proaspete.

În ultimii ani, timpul între culegerea legumelor şi îngheţarea acestora a devenit din ce în ce mai scurt, aşa explicându-se valorea lor nutritivă înaltă.

Prin comparaţie, poate trece şi o luna până când legumele aşa-zis proaspete să ajungă în frigiderele consumatorilor. În tot acest timp, ele îşi pierd propietatile nutritive.