Legenda rock’ n’ roll Fats Domino a murit la vârsta de 89 de ani

Legendarul muzician Fats Domino, unul dintre cei mai importanţi artişti rock’n’roll din perioada anilor 1950-1960, a murit la vârsta de 89 de ani, informează BBC.

Artistul era cunoscut pentru cântecele „Ain’t That A Shame” şi „Blueberry Hill”.

Cântăreţul originar din New Orleans a vândut mai mult de 65 de milioane de discuri, depăşind toţi performerii rock and roll, cu excepţia lui Elvis.

Single-ul său de debut care s-a vândut într-un milion de exemplare „The Fat Man” este creditat de unii drept primul disc rock and roll.

Fats Domino a fost unul dintre primii artişti rhythm and blues care şi-a câştigat popularitatea în rândul publicului de culoare albă.

În 1986, Fats Domino s-a aflat printre primii artişti incluşi în Rock and Roll Hall of Fame.

Încă de la o vârstă fragedă a fost talentat la muzică şi a învăţat să cânte la pian de la cumnatul său, cântăreţul de jazz, Harrison Verrett.

Numele său de scenă i-a fost dat de Bill Diamond, pentru care cânta la pian în baruri când era adolescent.

El spunea că tehnica tânărului de a cânta îi amintea de alţi mari pianişti: Fats Waller şi Fats Pichon.

Domino a părăsit şcoala la vârsta de 14 ani pentru a lucra cu ziua într-o fabrică de arcuri de pat şi cânta în baruri noaptea.

La mijlocul anilor 1940 se alătură formaţiei trompetistului Dave Bartholomew şi cei doi vor scrie primul hit al lui Fats Domino, „The Fat Man”, devenit popular la nivel naţional.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS