Confidenţialitate

Legenda muzicii country, Willie Nelson a fost internat în spital


Willie Nelson, în vârstă de 84 de ani, a fost internat în spital din cauza unor probleme respiratorii.
El a postat pe Twitter că a fost nevoit să anuleze concertul de duminică de la Salt Lake City din cauza unor probleme respiratorii, scrie Hollywood Reporter. Acesta a scris că a avut “rău de înălţime” și că altitudinea i-a venit de hac. Pe durata celei de-a doua părți a concertului, legenda muzicii country a părăsit scena. Acesta a fost internat într-un spital local, după ce în ultimele luni s-a luptat cu problemele de sănătate.
Willie Hugh Nelson, născut pe 29 aprilie 1933 în Abbott, Texas, este cântăreţ şi chitarist de muzică country, ocazional actor şi producător. Acesta a cunoscut succesul alături de Waylon Jennings, la începutul anilor 1970 datorită unui nou stil muzical, ”outlaw country”, care nu corespundea criteriilor muzicii promovate de industria din Nashville. În anul 1976, Willie Nelson a lansat un album intitulat ”Wanted! The Outlaws”, care a devenit primul album de country ce a fost recompensat cu discul de platină în Statele Unite.
De atunci, a lansat peste 70 de albume, a apărut în peste 30 de filme şi seriale de televiziune şi este coautor al mai multor volume.
Printre cauzele pe care le susţine se numără și legalizarea consumului de marijuana.
A scris muzică pentru peste 200 de pelicule. A primit o nominalizare la Oscar la categoria ”cel mai bun cântec”, pentru piesa “On the Road Again” din filmul ”Honeysuckle Rose” (1980), şi un premiu Grammy din şapte nominalizări. Printre artiştii cu care a colaborat se numără Waylon Jennings, Johnny Cash și Kris Kristofferson. A lansat 72 de albume, care au fost vândute în peste 40 de milioane de copii în Statele Unite.