Legea antifumat

Este ultima zi în care se mai poate fuma în baruri, restaurante, instituții publice și private, în taxiuri și, chiar și în Parlament.

De mâine legea interzice fumatul în orice loc închis sau parțial închis în care poate avea acces un nefumător.

Legea e dură, cea mai dură din Europa,  dar departe de a-i face mândri de acest lucru pe românii fumători, ea este contestată și se caută modalități de ocolire până în ultima clipă, din societate și până la nivel de parlament.

Vlad Mixic, unul dintre editorialiștii Hotnews scria azi, pe Facebook, că dacă toată energia investită în ultimul timp în apărarea fumatului în spații publice ar fi direcționată spre dreptul de a avea toalete curate în spitale sau autostrăzi și trenuri decente sau universități fără plagiatori, cine știe unde ar ajunge România.

Cine ține neapărat să respecte legea? Ar trebui să respecți o lege care nu îți lasă nicio șansă sau ar trebui să te haiducești, căutând să o păcălești?

Ce vor face nefumătorii dacă vor depista un fumător care încalcă legea? Vor suna la protecția consumatorului sau îi vor da sfaturi despre cum să se lase de fumat?