”Lecția de violoncel”, ”VOLPONE” & ”Cum iubește cealaltă jumătate” – săptămâna aceasta, în teatrele bucureștene

La ora 17.15, în rubrica ‘Sus cortina!’, la Europa FM vă prezentăm câteva spectacole de succes ce pot fi văzute săptămâna aceasta în teatrele bucureștene. Între acestea, ‘Lecția de violoncel’, ‘Cum iubește cealaltă jumătate’, ‘Volpone’ precum și premiera ‘Cum se duce totul dracu’.

În această seară (marți, 9 decembrie) Radu Beligan, Lamia Beligan, Marius Manole și Tania Popa ne așteaptă la Teatrul Metropolis, pentru o nouă reprezentație a ‘Lecției de violoncel’.

După 20 de ani de căsnicie, Eva (Lamia Beligan) o fostă vedetă de film, trăieşte suspiciunea că soţul ei, politicianul George Popa (Radu Beligan), îi este infidel – AUDIO.

Miercuri, 10 decembrie, la Imago Pub sunteți invitați la avanpremiera unei comedii despre viața în cuplu – ‘Cum se duce totul dracu”. Cei doi protagoniști – Loredana Cosovanu și Florin Frățilă – vor duce o amuzantă bătălie a sexelor.

Tot miercuri, este programat la Teatrul Mic spectacolul ‘Volpone’ – povestea celui mai şiret şarlatan din Veneţia, piesă în care îi puteți revedea pe actorii Gheorghe Visu, Cristian Iacob, Marius Stănescu, Mihai Dinvale, Tache Florescu, Radu Iacoban – AUDIO.

‘Cum iubește cealalătă jumătate’, în regia Sandei Manu, este un spectacol care se joacă din 2003 și face săli pline. Poate fi văzut joi, 11 decembrie, la Teatrul Mic. Distribuția: Adriana Schiopu, Claudiu Istodor, Rodica Negrea, Vitalie Bantas, Oana Ioachim, Ovidiu Niculescu – AUDIO.

________________________________________________________

Lecția de violoncel

Marți, 9 decembrie 2014, Teatrul Metropolis

de Mona Radu

Regia: Felix Alexa

Asistent regie: Cristina Giurgea

Scenografia: Nina Brumusila

Cu: Radu Beligan, Lamia Beligan, Marius Manole, Tania Popa/Rodica Ionescu

______________________________________________________

Cum se duce tutul dracu

Miercuri, 10 decembrie, Imago Pub

de Loredana Cosovanu și Florin Frățilă după Mihai Ignat

Cu: Loredana Cosovanu și Florin Frățilă

Bazat pe un text contemporan scris de Mihai Ignat, spectacolul ‘Cum se duce totul dracu” a fost creat integral de cei doi protagoniști – Loredana Cosovanu și Florin Frățilă. Aceștia se declară fascinați de subiectul dragostei ca un câmp de luptă și promit un spectacol cu adevărat amuzant.

_______________________________________________________

Volpone

Miercuri, 10 decembrie, Teatrul Mic

după Ben Jonson

Traducerea şi adaptarea: Vlad Cristache

Regia: Vlad Cristache

Scenografia: Vladimir Turturică

Mişcare scenică: Arcadie Rusu

Compozitor: Lucian Maxim

Cu: Gheorghe Visu, Cristian Iacob, Marius Stănescu, Mihai Dinvale, Tache Florescu, Radu Iacoban/Silviu Debu, Irina Rădulescu, Viorel Cojanu, Gigi Iordache, Lucian Maxim

_______________________________________________________

Cum iubește cealalătă jumătate

Joi, 11 decembrie, Teatrul Mic

de Alan Ayckbourn.

Regia: Sanda Manu.

Scenografia: Maria Miu.

Cu: Adriana Schiopu, Claudiu Istodor, Rodica Negrea, Vitalie Bantas, Oana Ioachim, Ovidiu Niculescu.

Teatrul MIC da anii-napoi si reactualizeaza spectaculos un succes de casa, Pluralul englezesc. In ambianta creata de Maria Miu, acelasi tandem regizor/Sanda Manu – autor/Alan Ayckbourn arata in simultaneitate Cum iubeste cealalta jumatate. Se poate astfel constata daca a love affaire este la fel in Romania ca-n Anglia!

Claudiu Istodor si Adriana Schiopu, Rodica Negrea si Vitalie Bantas, Oana Ioachim si Ovidiu Niculescu devin un candid incornorat si o eleganta consoarta adulterina, o nevasta timida cu barbat avansat, o neglijenta sotie neglijata plus un coleric sot amant fierbinte..

Umorul britanic versus universalul qui-pro-quo.