”Lazarus”, un musical inspirat din muzica lui David Bowie, va avea premiera la Londra

”Lazarus”, un musical inspirat din muzica lui David Bowie, care conţine piese celebre din discografia artistului britanic, va avea premiera la Londra în toamna acestui an, pe 25 octombrie, scrie bbc.com.

Inspirat din cartea ”The Man Who Fell To Earth”, acest show a fost pus în scenă într-o versiune iniţială în noiembrie 2015, la New York Theatre, cu câteva săptămâni înainte de moartea lui David Bowie, în ianuarie 2016.

David Bowie a scris acest spectacol în colaborare cu dramaturgul irlandez Enda Walsh.

Spectacolul va fi jucat la Kings Cross Theatre din Londra, în perioada 25 octombrie 2016 – 22 ianuarie 2017.

Actorii Michael C. Hall, Michael Esper şi Sophia Anne Caruso îşi vor relua la Londra rolurile din producţia newyorkeză.

Show-ul, ce spune povestea unui extraterestru cu înfăţişare umană care ajunge pe Terra, este regizat de belgianul Ivo van Hove.

David Bowie a murit pe 10 ianuarie 2016, la doar două zile după ce împlinise 69 de ani, în urma unei lupte de 18 luni cu cancerul.

David Bowie a fost cântăreţ, compozitor şi producător, câştigător a două premii Grammy. Albumele sale s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.

Activ pe parcursul a cinci decenii, frecvent reinventându-şi stilul muzical şi cochetând cu mai multe genuri, David Bowie a fost considerat de majoritatea criticilor muzicali un influent inovator, în special datorită lucrărilor sale din anii ’70. Cântăreţul britanic s-a inspirat dintr-o vastă paletă de subiecte, în special din artă, filosofie şi literatură.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS