Confidenţialitate

Lavrov: Rusia a intrat într-o nouă etapă a războiului, eliberarea completă a Donețk-ului și Lugansk-ului | AUDIO

Rusia a intrat într-o nouă etapă a războiului din Ucraina, spune ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Misiunea este eliberarea completă a regiunilor Donețk și Lugansk, spune acesta. Un eventual success ar însemna izolarea completă a regiunii de Ucraina, spune un consilier al președintelui Zelenski.

Oficialii ruși spun că forțele armate ale Federației pun acum în aplicare – în mod metodic – planul de eliberare a autoproclamatelor republici din provincia Donbas.

„Este dorința oamenilor de acolo să fie independenți. Să scape de opresiune”, a transmis șeful diplomației ruse Serghei Lavrov la postul de televiziune India Today, aceasta fiind următoarea fază a „campaniei militare” – cum numește Lavrov războiul declanșat în Ucraina.

Anunțul a fost dublat și de ministrul apărării rus Serghei Şoigu care spune că acum misiunea armatei ruse este eliberarea Donețk și Lugansk.

Guvernatorul din Donețk transmitea azi că rușii au continuat bombardamente, iar mai multe sate au rămas fără electricitate. Se încearcă și evacuarea civililor, iar lângă Avdiivka armata ucraineană a reușit să oprească atacurile armatei ruse.

În noua sa ofensivă, Rusia vrea să cucerească patru regiuni din est pe care să le izoleze de Ucraina, potrivit unui consilier al președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski. El a adăugat că celelalte ținte ale Rusiei sunt orașele Huliaipole din regiunea Zaporizhzhia și Mariupol.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Joe Biden nu va merge curând în Ucraina, după ce Zelenski și-a exprimat dorința ca președintele SUA să viziteze Kievul

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.