Lavrov acuza SUA ca vrea ,,dominatia lumii,,

Consiliul de Securitate ONU a fost scena unor replici dure între reprezentanții Rusiei și Statelor Unite.

Statele Unite încearcă să creeze ‘anarhie’ în Orientul Mijlociu, alimentând extremismul pentru a exercita dominaţie asupra întregii lumi, a acuzat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în Consiliul de Securitate ONU, primid o replică similară din partea ambasadorului american, Samatha Power.

Serghei Lavrov a menţionat raidurile aeriene efectuate în Siria de o coaliţie internaţională coordinată de SUA, intervenţia americană în Irak (lansată în 2003) şi operaţiunule aeriene în Libia (în 2011), acuzând Washingtonul că încalcă ‘principii fundamentale’ ale Cartei ONU.

În replică, ambasadorul Statelor Unite la ONU, Samantha Power, a criticat Rusia pentru blocarea acţiunilor Consiliului de Securitate ONU împotriva regimului din Siria şi pentru antrenarea rebelilor separatişti din estul Ucrainei, potrivit ABCNews.

Controversatul istoric american Webster Tarpley a afirmat sâmbătă că Statele Unite au creat grupul terorist Stat Islamic în Irak şi Siria, folosind combatanţii sunniţi ca ‘armată secretă americană’ pentru destabilizarea regiunii Orientul Mijlociu.