Laura-Georgeta Coman – argint la Cupa Mondială la Tir

O româncă a câştigat joi medalia de argint la Cupa Mondială la Tir. Competiţia se desfăşoară în India, la New Delhi, iar Laura-Georgeta Coman a terminat pe locul al doilea la proba de puşcă 10 metri, cu aer comprimat.

În vârstă de 24 de ani, Laura-Georgeta Coman a plecat cu a 8-a şansă după serii, dar a avut o evoluţie spectaculoasă în finală, şi nu a mai putut fi devansată decât de mai experimentata sârboaică Andrea Arsovic, care are 30 de ani şi cucerise aurul şi în sezonul competiţional trecut, la Bologna, în Italia.

Românca a depăşit o tânără chinezoaică de 20 de ani, Peng Xinyi, aflată la prima participare într-o finală mondială, şi considerată un mare talent cu potenţial pentru ediţiile următoare.

Să mai spunem că sârboaica Andrea Arsovic a reuşit 23 de focuri la rând în centrul ţintei, dar la ratat pe al 24-lea, cel care ar fi dus-o la egalarea recordului mondial la puşcă acţionată cu aer comprimat.

Laura Coman este legitimată la CS Dinamo şi anul acesta, în primăvară, a câştigat şi o medalie de aur la o etapă de Cupa Mondială din Germania.

Ea are o serie de recorduri naţionale în palmares, însă la Olimpiada de la Rio nu a fost inclusă în lotul României, fără să i se ofere explicaţii.

Speră totuşi să concureze la Tokyo, în 2020, în proba la care Alin Moldoveanu a fost campion olimpic acum 5 ani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS