Confidenţialitate

Laura Codruța Kovesi, o nouă cerere de recuzare a procurorului Adina Florea

Laura Codruța Kovesi a formulat o nouă cerere de recuzare pe numele Adinei Florea, procurorul care instrumentează dosarul fostei șefe DNA. Aceasta este a doua cerere, după ce prima a fost respinsă săptămâna trecută de șeful Secției de anchetă, Gheorghe Stan.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că Laura Codruța Kovesi a depus o nouă cerere de recuzare a Adinei Florea. Aceasta este a doua cerere, după ce prima a fost respinsă săptămâna trecută de șeful Secției de anchetă, Gheorghe Stan.

Totodată, procurorul general, Augustin Lazăr, a respins cererea Laurei Codruța Kovesi de a fi recuzat șeful Secției de anchetare a magistraților, Gheorghe Stan, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Vineri, Laura Codruța Kovesi a anunțat că a depus două cereri de recuzare în dosarul său: una pentru procurorul de caz, Adina Florea, și alta pentru Gheorghe Stan, șeful Secției de anchetare a magistraților.

Laura Codruța Kovesi are calitatea de suspect în dosarul privind extrădarea lui Popa, faptele anchetate fiind luare de mită, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu. Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, ca urmare a unei sesizări a lui Sebastian Ghiță, care spune că i-a dat bani lui Kovesi pentru extrădarea lui Popa.