Confidenţialitate

Laura Codruța Kovesi, despre Parchetul European: “N-am spus nimănui că îmi depun această candidatură”

“N-am spus nimănui că îmi depun această candidatură. Sigur, familiei i-am spus că mă înscriu în această procedură.

Mama m-a susținut întotdeauna, și ea și tatăl meu și fratele meu și toată familia. M-au susținut tot timpul în alegerile pe care le-am făcut. Am parcurs primele etape din procedură. Toată procedura a fost confidențială.

Pe măsură ce parcurgeam câte o etapă, primeam câte un mail în care ni se dădea un feedback.

M-am prezentat în fața acelei comisii formată din 12 membri. Mulți procurori generali, judecători, a fost președintele GRECO în comisie, membri ai Comisiei de la Veneția, oameni cu o reputație internațională de netăgăduit.

Au fost foarte multe întrebări, dar au fost legate de regulament, de viziunea ta despre cum să aplici anumite, au fost și chestiuni legate de persoana ta, care sunt calitățile și defectele mele.

Am avut un pic emoții la început, e firesc să ai emoții”, a spus Laura Codruța Kovesi despre candidatura pentru şefia Parchetului European.

Fostul procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a fost prima femeie și cel mai tânăr procuror general din istoria țării, actualmente candidat pentru postul de procuror-șef european al viitorului Parchet European, care se va ocupă cu investigarea fraudelor cu fonduri europene și TVA.