Lanț uman în fața Spitalului Județean Constanța, după decesul femeii care a stat 16 ore la UPU

Zeci de oameni au format un lanț uman în fața Spitalului Județean Constanța, după decesul femeii care a aşteptat mai bine de jumătate de zi la Urgenţe.

Cei aproximativ 50 de protestatari nemulțumiți de atitudinea celor de la spital spun că vor mai face asemenea acțiuni, pentru că de-a lungul timpului au făcut mai multe plângeri la Colegiul Medicilor și nu a fost luată nicio măsură.

În opinia lor, singurul lucru care ar putea rezolva situația ar fi o plângere penală la adresa medicilor.

Printre protestatari este și fiul femeii care a murit recent, dar și alte persoane care au avut diferite probleme fie cu spitalul, fie cu medicii de aici. Oamenii spun că până acum medicii s-au putut plânge de salarii mici, însă acum nu o mai pot face.

„Până când lehamitea lor față de viața pacienților? Până când nepăsarea, până când inumanitatea, până când nerespectarea sarcinilor de serviciu, până când mai băgăm șpagă în buzunarul lor, până când ne vor mai trata ca pe niște animale la turmă, până când ne vor arăta spatele, până când – pe banii noștri – ne vor lăsa să murim fără cel mai mic regret? Până când ne vom mai pune aceste întrebări?” – a fost anunțul organizatorilor.

O femeie de 70 de ani, din Constanța, a murit, sâmbăta trecută, după ce a fost lăsată să aștepte mai bine de jumătate de zi pe holul Urgenței de la Spitalul Județean. Familia bătrânei a depus plângere la Poliție și a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Medicii au spus că femeia a fost consultată de mai multe ori și era stabilă.

Spitalul Județean Constanța a făcut subiectul mai multor scandaluri la finalul anului trecut, după ce un pacient internat a murit în curtea unității medicale, după o criză de tuse, urmată de o hemoragie, iar un militar de 36 de ani a murit în urma unui stop cardiac, după ce a fost plimbat de mai multe ori între Spitalul Județean și Spitalul de Boli Infecțioase, fiind suspect de hepatită.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS