Lady Gaga, interzisă în China după întâlnirea cu Dalai Lama – VIDEO

Lady Gaga are ordin de restricţie în China, în urma unei întâlniri cu Dalai Lama, potrivit unui raport de la Apple Daily, un ziar din Hong Kong, potrivit The Guardian.

Întâlnirea dintre cei doi, care a fost transmisă în direct pe Facebook, a avut loc în cadrul Conferinţei anuale a primarilor din Statele Unite ale Americii şi a fost vizionată de aproape 3,5 milioane de ori.

Au discutat despre sanatate mentală, yoga, meditaţie şi lume, în general, într-un clip lung de aproximativ 20 de minute, disponibil pe pagina de Facebook a artistei.

Interdicţia a venit la scurt timp după întâlnire. Aceasta a fost pusă în aplicare imediat, conform The Guardian.

Partidul Comunist al departamentului de propagandă al Chinei a emis o “instrucţiune importantă”, după întâlnire şi anume interzicerea muzicii lui Lady Gaga în China continentală. Organizaţiile mass-media chineze au fost somate, de asemenea, să se oprească distribuirea de muzica din repertoriul artistei.

În vârstă de 81 de ani, Dalai Lama a fugit din China în 1959. China l-a numit pe liderul spiritual, un separatist şi l-au supranumit “lup în haine de călugăr”, în timp ce el susţine că doreşte numai o autonomie reală pentru Tibet.