Confidenţialitate

Lacina Traore este acuzat că și-ar fi falsificat vârsta

Fostul atacant al lui CFR Cluj – ivorianul Lacina Traore a ajuns subiect de ceartă între două cluburi din țara sa natală, iar unul dintre ele îl acuză că și-ar fi falsificat vârsta din acte și chiar numele.

Președintele grupării Etoile Sportive d’Abodo susține că în realitate el s-ar numi Traore Menene și ar fi născut în 1988, nu în 1990, așa cum a declarat la plecarea din Coasta de Fildeș.

Vinovată ar fi echipa rivală Stade d’Abidjan, care i-ar fi schimbat documentele, înainte de a-l vinde la CFR Cluj, în 2008.

Astfel, cei de la Abidjan au încasat și indemnizații de formare, de câte 5% din valoarea fiecărui transfer ulterior.

Traore a evoluat la Cluj până în 2011, când a plecat la Kuban Krasnodar, apoi a mai trecut pe la Anji Mahacikala și AS Monaco, de unde a fost pe rând împrumutat la Everton, TSKA Moscova, Sporting Gijon și Amiens.

Amintim, Lacina Traore, înalt de 2 metri și 3 centimetri a fost descoperit de președintele lui CFR Cluj, Iuliu Mureșan, care l-a adus din Coasta de Fildeș și apoi l-a ținut la el acasă până s-a adaptat în România.

În fotbalul african falsificarea actelor de identitate este foarte des întâlnită. În România fostul atacant al Universității Craiova din deceniul trecut – camerunezul Jeremie N’Jock a fost bănuit că s-ar fi “întinerit” în documentele de identitate, însă acest lucru n-a fost niciodată dovedit.