Confidenţialitate

La Timişoara va fi inaugurat unicul Muzeu al Consumatorului Comunist din Estul Europei

Primul oraş din România care “revine” la regimul comunist. “Este destinat străinilor, turiştilor, copiilor, bunicilor”

La Timişoara va fi inaugurat unicul Muzeu al Consumatorului Comunist din Estul Europei.

Timişorenii şi alţi vizitatori îşi vor aminti cu nostalgie sau tristeţe de cozile, sacoşele de rafie, sticlele de lapte de sârmă, ţigările Carpaţi, sifoanele, mileul, peştele de sticlă pus pe televizor, şamponul Larex şi alte produse comuniste.

“Este destinat străinilor, turiştilor, copiilor, bunicilor. Înainte de ’89 ne-am mirat noi de ce aveau ei, acum să se mire ei de ce aveam noi”, declară iniţiatorul Muzeului Consumatorului Comunist, Ovidiu Mihăiţă.

Muzeul Consumatorului Comunist a fost deschis sub forma unei locuinţe tipice regimului comunist şi cuprinde cam tot ce aveau prin casă românii. Din patrimoniul muzeului nu lipseşte nimic, de la păpuşile Arădeana, la ţigările Carpaţi şi Amiral, discurile şi casetele cu muzică de pionieri, sticlele de lapte şi de bere, sacoşele de rafie sau săpunurile Cheia.

Muzeul va fi interactiv şi “musafirii” vor putea atinge obiectele comuniste, pentru a simţi cu adevărat spiritul acelor vremuri, mai ales în cazul celor care nu le-au trăit.

Ineditul proiect este amenajat în imobilul de pe strada arh. Szekely Laszlo nr.1, Timişoara, în “subteranele” Teatrului Auăleu şi Scârţ. Inaugurarea MCC va avea loc sâmbătă, 16 mai 2015, între orele 16.00 şi 23.00.

tion.ro