La Spitalul de Urgenta din Galati, moartea fetitei de sase ani a starnit un scandal de proportii

Peste 30 de romi au fost la un pas să îi linșeze pe medicii și asistentele de la unitatea de primire a urgențelor, după ce au fost anunțați că o fetiță din comunitatea lor a murit în timp ce se încerca salvarea ei.

Moartea fetiţei de 6 ani, care a stârnit scandalul de la spitalul de urgenţă din Galaţi, a survenit în urma unui accident rutier în care micuţa a fost implicată în această dimineaţă la Lieşti, una dintre cele mai numeroase comunitaţi de romi din judeţ. Fetiţa si o colegă, în vârstă de 7 ani mergeau la şcoală pe marginea drumului când au fost lovite în plin de o maşină care gonea nebuneşte.

Cele doua copile au fost preluate de echipaje SMURD şi aduse la Galaţi, la spital. Din nefericire, pentru fetiţa de 6 ani nu s-a mai putut face nimic, rănile suferite fiind foarte grave. Cealalta fetiţa se află în afara oricărui pericol, susţin medicii.

Tensiunile însa nu au dispărut, rudele micuţei decedate acuză că şoferul maşiniim, care le-a ucis copila, a facut-o din răzbunare întrucât există conflice mai vechi între familiile lor. A fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine ca şoferul vinovat să nu fie linşat de rudele micuţei decedate.

Tânărul, şi el de etnie roma, a fost dus sub escortă la poliţia rutieră pentru audieri, fiind anchetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală.