Confidenţialitate

La secțiile ATI Covid din județul Iași nu mai este nici un loc liber | AUDIO

Nici un loc liber în secțiile ATI COVID din județul Iași. Deși în ultima săptămână s-a dispus suplimentarea cu 14 paturi a secțiilor de Terapie Intensiva, există bolnavi in stare grava care asteapta in unitațile de primire urgență eliberarea unui loc.

La UPU a celui mai mare spital din regiunea Moldovei, opt pacienți COVID 19 în stare gravă așteaptă eliberarea unui pat în secțiile ATI din județ. Patru dintre aceștia necesită ventilație non-invazivă iar ceilalți administrare de oxigen în cantinate mare. Aglomerația din secțiile ATI COVID îngrijorează întreg corpul medical. Medicii au un mesaj în special pentru cei care nu cred că această boală există și nu respectă măsurile de protecție.

“Cred că cei care nu vor să respecte regulile ar putea să se gândească măcar câteva secunde la durerea, la lacrimile celor care și-au pierdut pe cineva drag – un soț, un părinte, un copil. E foarte important să ne gândim atunci când facem ceva. Când negăm ceva, când dorim să stricăm ceva la ce efect are aceasta în sufletele și în viața celor din jurul nostru”.

La UPU a Spitalului Sfântul Spiridon există 10 paturi ATI COVID și 10 cu conexiune la oxigen. La nivelul rețelei medicale ieșene, în tot județul sunt 66 de paturi de Terapie Intensivă pentru cei cu infecția cu SARS COV 2. La caestea se adaugă, șapte paturi pentru pacienții COVID care necesită dializă și două paturi pentru gravide. Toate sunt ocupate însă. În pofida situației, Spitalul Mobil de la Lețcani, care a costat nu mai puțin de 13 milioane de euro rămâne închis pentru că, spun autoritățile locale, nu s-ar fi rezolvat problemele de la rețeaua electrică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Silvia Craus