La Rochelle, vechiul cămin al templierilor (AUDIO)

La-Rochelle-paravion

Este unanim recunoscut drept unul dintre cele mai pitorești orașe de pe coasta Atlanticului. La Rochelle are un trecut glorios și o istorie zbuciumată, care se reflectă astăzi pe străzi, în arhitectura clădirilor sau în documente păstrate în muzee.

Orășelul din vestul Franței a fost fondat în secolul al X-lea. În scurt timp, a devenit un port important la Atlantic. În secolul al XII-lea, a cunoscut un puternic avânt economic, impulsionat de schimburile comerciale. La Rochelle avea chiar dreptul să emită propria monedă și să nu plătească unele taxe Parisului.

Prezența cavalerilor templieri aici a avut, de asemenea, o contribuție importantă. La Rochelle devenise cea mai mare bază la Oceanul Atlantic a templierilor. De aici, puteau intermedia schimburile între englezi și restul țărilor mediteraneene. Se spune că aici s-ar fi ascuns Marele Maestru Jacques de Molay pentru a scăpa de arest.

Secole mai târziu, poziția geografică excelentă a făcut ca La Rochelle să joace un rol important în comerțul cu sclavi din Africa, cu zahăr din India și cu blănuri din Canada.

Lăsând istoria în urmă, astăzi, La Rochelle este unul dintre cele mai vizitate porturi la Atlantic. Cei care ajung aici trebuie să viziteze portul comercial La Pallice. Vor vedea aici un submarin care a ajuns în apele oceanului în timpul celui de-al doilea război mondial.

Nu trebuie să rateze imensul acvariu din La Rochelle ori grădina botanică Jardin des plantes de La Rochelle. Un alt obiectiv obligatoriu este Muzeul Maritim, unde este expus vasul Calypso, transformat de Jacques-Yves Cousteau în laborator mobil pentru studierea oceanelor.

În timpul verii, La Rochelle găzduiește unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din Franța, FrancoFolies, unde muzicieni francofoni se adună pentru două săptămâni de distracție și concerte.

Zona veche a orașului s-a păstrat intactă. Este dominată de turnurile fortăreței care înconjoară orașul. Pot fi vizitate în fiecare seară, iar priveliște pe care o oferă este absolut spectaculoasă.

nuit_tours_de_la_rochelle_1

Tot în zona veche se află cele mai bune restaurante cu fructe de mare. Alege din meniu midii înăbușite cu apă și vin alb, pește oceanic. Unul dintre restaurantele pescărești foarte bune este „Les fils à maman”.

centru

Cei care vor să petreacă o după amiază pe apă, sunt așteptați să se îmbarce pe un catamaran sau un velier care să-i poarte până pe Île de Ré sau Île d’Oléron.

barcute

Cum să ajungi?

– avion: sunt curse zilnice din Paris (cu escală) sau direct din Lyon, pe aeroportul din La Rochelle (5 min cu mașina din centru);

– mașina: din Paris sunt 467 km, din Lyon – 650 km

– cu trenul: SNCF

Recomandare:

Pentru un sejur de minimum trei zile, e bine să cumperi un PASS, cu intrări la preț redus peste tot (turnuri, muzee) și discount-uri la plimbările cu vaporașul.

Cazare:

Oferta este foarte variată și se găsesc hoteluri pentru toate buzunarele.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

735x200 paravion