La Radio cu Andreea Esca și Medeea Marinescu – VIDEO

Pe numele complet Medeea Ana-Maria Marinescu, actrița a realizat o serie de roluri memorabile, printre care cele din filme precum „Saltimbancii” (1981) și „Maria Mirabela” (1981), „Promisiuni” (1985), „Zâmbet de soare” (1988), „Domnișoara Christina” (1992), „Patul lui Procust” (2001), serialul TV „Doctori de mame” (2008) sau lungmetrajul „Weekend cu mama” (2009).

Cu roluri în peste 20 de filme, Medeea Marinescu excelează și pe scenele de teatru din București, Londra, Bruxelles sau Paris.
Talentul său a fost făcut cunoscut publicului francofon mai ales prin intermediul filmelor „Je vous trouve tres beau” (2005) — regizat de Isabelle Mergault, în care joacă alături de Michel Blanc și în care dă viață unei tinere mame din România care ajunge în zona rurală din Franța printr-o agenție matrimonială — și „Donnant, donnant”, de Isabelle Mergault, unde a jucat alături de Daniel Auteuil.

Numele ei le este tare familiar și francezilor, Medeea Marinescu având roluri în seriale de televiziune populare, precum „Une mere comme on n’en fait plus” de Jacques Renard (1997) și „Le Record” de Edwin Baily (1999).

În 2014, Medeea Marinescu a primit titlul de cetăţean de onoare al staţiunii Buşteni.

Medeea Marinescu a fost decorată de statul francez, în luna octombrie a acestui an, cu distincția de Cavaler al Ordinului Național al Meritului, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Ambasada Franței din București.

O carieră bogata și o fascinantă poveste de viață, în ultima ediție din acest sezon de la Europa FM a emisiunii La Radio cu Andreea Esca.