La Radio cu Andreea Esca și Gabi Balint – VIDEO

Gabi Balint a cucerit cu Steaua cinci titluri de campion al României, trei Cupe ale României, un titlu de golgheter în sezonul 1989/1990 şi a transformat una dintre cele două lovituri de departajare din finala Cupei Campionilor Europeni, cucerită de „roş-albaştri” pe 7 mai 1986, la Sevilla. Este un sportiv și un om cu povești remarcabile, pe care a acceptat să le împărtășească La Radio cu Andreea Esca.

Pe numele complet Gavrilă Pele Balint, el a fost cooptat în proiectul „Luceafărul” la sfârşitul anilor ’70 şi s-a remarcat ca fotbalist al echipei Steaua Bucureşti, pentru care a jucat 264 de meciuri şi a înscris 69 de goluri pe parcursul celor 11 sezoane petrecute la echipă.

La echipa naţională, Gabi Balint a debutat la 14 aprilie 1982, cu ocazia meciului Bulgaria – România, scor 1-2, şi jucat 34 de meciuri, marcând 11 goluri. El a avut un rol important în calificarea echipei la turneul final al Cupei Mondiale din Italia 1990, când a marcat două goluri în meciul decisiv din preliminarii, de la Bucureşti, câştigat cu scorul de 3-1 în faţa reprezentativei Danemarcei.

După retragerea din activitatea de jucător, Balint şi-a început cariera de antrenor direct la echipa naţională, unde a fost secundul lui Anghel Iordănescu, din anul 1994, participând la calificarea „tricolorilor” la turneele finale ale Campionatului European din ’96 şi Cupei Mondiale din 1998.