La Radio cu Andreea Esca și Corina Chiriac – VIDEO

Cu doar câteva zile înainte de a marca împlinirea unei frumoase vârste, Corina Chiriac își spune poveștile într-o ediție emoționantă La Radio cu Andreea Esca.

Actrița, cântăreața, compozitoarea și textiera Corina Chiriac s-a născut la 26 octombrie 1949 la București. Este un artist complex. A studiat, timp de șase ani, vioara (clasa prof. George Manoliu) și pianul la Școala de muzică nr. 1 din București. În anul 1967, după absolvirea liceului, s-a înscris la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” din București, clasa actorie Constantin Moruzan – Mihai Mereuță. A mai studiat și cu Mony Gellelter și Adriana Piteșteanu.

În 2004 a fost distinsă cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria B — Muzică. A adunat zeci de premii și este unul dintre artiștii care în continuare mai poate surprinde publicul prin ceea ce face.

În 2016 a lansat un album best of — “Ne cunoaștem din vedere” — care adună melodii mai vechi, compoziție personală: “Ne cunoaștem din vedere”, “Cântec pentru Ioana Radu”, “Permiteți”, “Rămâne o artistă”, “Noapte bună, pe mâine”.

Anul acesta, Corina Chiriac a fost una dintre surprizele Electric Castle, unde a cântat în fața unui public care abia acum a luat contactul cu șlagărele anilor 70 iar reacțiile au fost foarte bune.