La ora 21.00, numărul estimat al protestatarilor în țară era de peste 70.000

Cele mai noi estimări ale organizatorilor protestului de sâmbătă seara indică cel puțin 70.000 – 75.000 de persoane în București și în celelalte orașe din țară care-și exprimă nemulțumirea  faţă de modificarea legilor justiţiei şi codurilor penale și față de instabilitatea politică și economică din țară.

Numărul protestatarilor a crescut constant începând cu ora 18:00, momentul la care era anunțată pe rețelele de socializare începerea manifestațiilor.Dacă înaintea acestei ore se adunaseră doar câteva sute de persoane în centrul Bucureștiului, numărul a crescut rapid și a generat chiar și un răspuns din partea Jandarmeriei.

Mii de oameni care s-au adunat în centrul capitalei au rupt gardurile de protecție puse de jandarmi pe lângă troturare, iar circulația a fost blocată la Universitate.

Incidente au avut loc și la stația de metrou de la Piața Univeristății, după ce jandarmii au oprit ieșirea din metrou spre Universitate. De altfel, prin pasaj nu se mai permitea trecerea dintr-o parte în alta.

Incidentele au luat sfârșit după ora 18.30, când jandarmii au permis din nou ieșirea de la metrou pe partea cu Univesristatea București.

După ce manifestanții s-au îmbulzit și au forțat gardurile de protecție, jandarmii au legitimat mai multe persoane – nu se știe deocamdată dacă s-au luat alte măsuri.

Jandarmii au percheziţionat și grupuri de protestatari care porneau din Gara de Nord spre Piaţa Universităţii de la Gara de Nord.

Printre scandările care pot fi auzite sâmbătă seara se află „Aţi reuşit, ne-aţi unit”, „Afară, corupţia din ţară”, „Democraţie, nu oligarhie”, „Strigaţi mai tare, democraţia nu e de vânzare”, „Bucureşti, luptă Bucureşti”, „Rezistăm, nu cedăm”, „Vrem Justiţie nu corupţie”, „Ieşiţi din casă dacă vă pasă”, „Unitate”, „Uniţi salvăm toată România”.

Zeci de mii de persoane, care au ajuns în marș la Palatul Parlamentului, au ocupat Piața Constituției , pe care , la ora 21:00, au luminat-o cu telefoanele mobile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS