La o zi dupa lovitura de stat din Thailanda, Junta militara interzice iesirea din tara a 155 de persoane, printre care se numara si fosti conducatori

Interdicția o vizează și pe fosta șefă a Guvernului din această țară.

Situația la Bangkok, capitala Thailandei, era relativ calmă în această dimineață. Armata a cerut ca toate școlile să fie închise astăzi și a impus restricții de circulație în tot regatul, dar pe străzi nu au fost mobilizate tancuri, așa cum s-a întâmplat în 2006 – la ultima lovitură de stat. Chiar și manifestanții de opoziție și-au strâns corturile din jurul Guvernului, potrivit unor jurnalişti France Presse.

Astăzi, Junta Militară a interzis unui număr de 155 de persoane, inclusiv fostului premier, să părăsească țara.

Ieri, după aproximativ trei zile de lege marţială, Comandantul Armatei a declarat că a decis să preia controlul guvernului pentru a reforma țara. Anunţul privind lovitura de stat a fost făcut în direct, la televizor:

Thailanda trece de şapte luni printr-o criză politică, presărată cu numeroase demonstraţii împotriva guvernului. În timpul manifestațiilor și-au pierdut viața 28 de oameni. În ultimii 80 de ani, în această țară au avut loc 18 lovituri de stat, ultima fiind în urmă cu opt ani.