La mulți ani, Rodica Popescu-Bitănescu!

Actrița Rodica Popescu-Bitănescu împlinește duminică 80 de ani, dintre care peste 50 de ani pe scenă, fiind o adevărată legendă a teatrului şi filmului românesc.

Rodica Popescu-Bitănescu s-a născut pe 5 august 1938, în localitatea Răsuceni, din judeţul Ilfov. A absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1960, la clasa lui A. Pop Marţian. A debutat pe marile ecrane în 1975 în „Comedia fantastică”, în regia lui Ion Popescu-Gopo.

În 2003, Rodica Popescu-Bitănescu, pentru prima dată în tripla calitate, de actor, autor dramatic şi regizor, a pus în scenă spectacolul „Cinci femei de tranziţie” la Teatrul Naţional, care apoi s-a jucat pe diverse scene în cadrul anumitor evenimente culturale. Cinci ani mai târziu a montat pe scena TNB, piesa „Încă-i bine!”, după un scenariu care îi poartă semnătura. În mai 2010, şi-a lansat volumul „Teatru”, iar în septembrie 2010 a avut loc, la Braşov, premiera unei noi comedii romantice, „Viaţă de cimitir”, comedie scrisă şi jucată de talentata actriţă.

Într-un interviu acordat lui Iorgu Ianuși pentru Europa FM, Rodica Popescu-Bitănescu a vorbit și despre muzica pe care o preferă, menționând că ascultă operă și muzică clasică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS