La mulți ani, Mr. Monopoly!

Duminică, Mr. Monopoly, botezat inițiat Rich Uncle Pennybags, împlinește 82 de ani. Acesta este și motivul pentru care ziua de 19 martie a fost declarată Ziua Mondială Monopoly.

Magnatul din popularul joc are un istoric complet. Înainte să se apuce de afaceri, el a studiat la University of Pennsylvania. A ajuns chiar și în topul Forbes iar de numele personajului central al jocului, Mr. Monopoly, se leagă multe seri în care prietenii au învățat să facă afaceri.

La doar un an de la lansare în Statele Unite ale Americii, Monopoly a ajuns să producă peste 35.000 de copii ale jocului în doar o săptămână. Astăzi, cel mai îndrăgit joc de tranzacții imobiliare este tipărit în peste 47 de limbi și comercializat în peste 100.000 de magazine din 114 țări. De asemenea, în cei 80 de ani au apărut peste 300 de versiuni licențiate ale jocului, cu tematici precum sportul sau lumea filmului.

Mr. Monopoly și-a făcut apariția oficial în martie 1935, acesta fiind și motivul pentru care în această perioadă fanii jocului au parte de mai multe surprize și provocări din partea Hasbro. Pe 19 martie, românii vor descoperi următorii pioni ai jocului Monopoly Classic, în urma unei campanii internaționale de votare care a fost deschisă până pe 31 ianuarie pe votemonopoly.com. 8 pioni preferați din cele 8 categorii disponibile vor fi anunțați duminică.

Cu o zi înainte de aniversare, Mr. Monopoly a venit să ne salute la Europa FM, în emisiunea ”O dimineață de milioane”, și să-i asigure pe fanii săi că rămâne gata pentru afaceri chiar dacă împlinește 82 de ani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS