La mulţi ani, Gloria Estefan!

Având origini cubaneze, cântăreaţa şi compozitoarea americană Gloria Estefan s-a născut la 1 septembrie 1957, petrecând-şi mare parte din copilărie în Miami.

Arista a absolvit un liceu catolic de fete.

În perioada studenţiei, Gloria Estefan a lucrat ca translator de limba spaniolă şi limba engleză la Departamentul Vamal din Aeroportul Internaţional din Miami. După absolvirea universităţii, a lucrat ca avocat al universităţi.

Gloria Estefan a cântat prima oară când în public la o nuntă în Cuba, unde l-a întâlnit pe viitorul său soţ, Emilio Estefan Jr., care a invitat-o să se alăture formaţiei The Miami Latin Boys, rebotezată Miami Sound Machine.

În 1985, Gloria Estefan a lansat albumul ‘Primitive Love’, pe care se regăsesc single-urile ‘Conga’, ‘Words Get In The Way’, ‘Bad Boy’ sau ‘Hot Summer Nights’, ajunsă pe coloana sonoră a filmului ‘Top Gun’.

Albumul ‘Anything For You’, lansat în 1989, a avut un mare succes în Regatul Unit, albumul s-a bucurat de un succes şi în Olanda, fiind pe prima poziţie timp de 22 de săptămâni.

În 1992, ‘Gloria Estefan Greatest Hits’ a reunit hituri precum ‘Always Tomorrow’, ‘I See Your Smile’, ‘Go Away’. În acelaşi an, artista a colaborat cu Jon Secada, cântând împreună cu acesta ”Just Another Day”.

‘Destiny’, răsplătit cu discul de platină, include piesa ‘Reach’ care a fost coloana sonoră a Jocurilor Olimpice de vară din Atlanta 1996.

În 1996, Gloria Estefan a dat startul turneului Evolution World, care a durat cinci ani şi a străbătut ţări din America de Nord, America latină, Europa, Australia, Africa şi Asia.

În 1998, a lansat albumul ‘Gloria!’, cu influenţe disco, pe care se aude melodia ‘Oye!’.

Artista are o stea pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.