La mulți ani, Gina Gogean!

Gimnasta Gina Gogean împlinește sâmbătă 39 de ani. Ea a fost de două ori vicecampioană olimpică 1992 (cu echipa) şi 1996 (individual compus), a câștigat de trei ori bronz olimpic în 1996 (cu echipa, sărituri, paralele), are în palmares 9 titluri de campioană mondială în 1994 (cu echipa, sărituri), 1995 (cu echipa, sol), 1996 (sărituri, sol), 1997 (cu echipa, sol, paralele), dar și 5 titluri de campioană europeană în 1992 (sol), 1994 (cu echipa, paralele, individual compus), 1996 (cu echipa).

„Sportul de înalta performanţă implică rigurozitatile specifice disciplinei respective, însemnând sacrificii de ambele părţi, dar care ni le-am asumat. Nu a fost nimeni obligat să facă gimnastică, fiecare a fost liber să aleagă ce doreşte. Gimnastica este un sport frumos, care ne place tuturor, dar şi sportul care necesită foarte multă muncă, până să ajungi pe podium. Aş dori să nu se înţeleagă, că gimnastică înseamnă doar «sacrificiu» şi să ştergem cu buretele tot ceea ce s-a realizat până acum, cât şi implicarea şi contribuţia fiecăruia la obţinerea rezultatelor pentru România!”, povestea Gina Gogean într-un interviu recent.

Au trecut 20 de ani de la retragerea ei din activitatea competiţională, dar viaţa Ginei Gogean continuă să se deruleze între aceleaşi repere ale gimnasticii de înaltă performanţă, dar din postura de antrenor. Are brevetul de arbitru internaţional şi a intrat în cercul restrâns al celor mai valoroşi gimnaşti ai lumii, fiind al optulea român inclus pe lista Gymnastics Hall of Fame. Pentru a fi admis în Hall of Fame, cu sediul la Oklahoma, un sportiv trebuie să câștige o medalie la JO sau Mondiale, iar după retragerea din activitate trebuie să aibă o activitate și contribuție de cel puțin 10 ani în gimnastica națională sau internațională.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS