La mulți ani, Colin Firth!

Pe 10 septembrie 1960 se năştea actorul britanic Colin Firth. Actorul a câștigat un premiu Oscar în 2011 pentru rolul său din ”The King’s Speech”.

”A existat o vreme când aveam mai puţin spaţiu de manevră. Nu mă deranja însă faptul că personajele mele trăiau în secolul XIX sau că făceau parte din aceeaşi clasă socială. Întotdeauna încerc să caut specificul, nuanţele unui personaj chiar dacă dv. credeţi că nu se deosebeşte cu nimic de ultimul pe care l-am interpretat.

Dar am făcut roluri care să îmi aducă mie varietate şi variaţiuni, pe care probabil nu le-aţi văzut niciodată. Mă amuzam cum ştiam eu mai bine. Ceea ce găseam frustrant era când dădeam peste un rol, care – mi se părea mie – avea „carne” pe el şi filmul nu avea succes şi nici spectatori.

De pildă, Where the Truth Lies (2005) şi Trauma(2004). Oricare ar fi motivele din cauza cărora filmele n-au dus-o pe roze, oricare le-ar fi fost slăbiciunile, au fost experienţe interesante şi distincte pentru mine, cum a fost cazul şi cu Genova şi And When Did You Last See Your Father. Eu am avut ce face la aceste filme, dar nu au fost văzute de publicul larg.

Dacă e să fiu sincer, diferenţa dintre aceste lungmetraje şi The King’s Speech nu e că rolul din cel din urmă era cu mult superior, am mai avut partituri consistente, ci că lumea i-a dat atâta atenţie”, mărturisea actorul într-un interviu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS