La mulți ani, Cher!

Născută la 20 mai 1946, Cherilyn Sarkisian LaPiere, pe numele său complet, și-a început cariera în showbiz pe când avea doar 16 ani.

Cher l-a întâlnit pe Sonny Bono, care a angajat-o cântăreață (back-up pentru The Ronettes), iar apoi a convins-o să se lanseze într-o carieră solo.

Cher a lansat ”Ringo, I Love You”, o piesă de dragoste dedicată lui Ringo Starr , din trupa The Beatles, sub pseudonimul Bonnie Jo Mason. Doar că lucrurile nu au mers conform planului, vocea ei gravă determinând radiourile să-i refuze difuzarea, iar publicul, conservator în acea perioadă, să considere că nu se cade să asculte o femeie cu voce de bărbat. Din toată această poveste s-a născut unul dintre cele mai populare cupluri muzicale din acea perioadă. Sonny Bono a convins-o pe Cherilyn Sarkisian LaPiere că ei doi ar trebui să formeze o pereche, pe lângă cariera ei solo. Dacă inițial s-au lansat sub pseudonimele Caesar and Cleo, în scurt timp și-au schimbat imaginea într-una hippie și numele de scenă în Sonny & Cher. Inspirat de viața lui Cher, Bono a compus ”Baby Don’t Go”. Cântecul a reprezentat primul lor succes, ajungând pe locul 8 în Statele Unite și 11 în Regatul Unit.

În 1965, Sonny Bono a compus cel mai mare hit al cuplului, ”I Got You Babe”. Piesa continuă și în 2017 să fie la fel de apreciată și încă în difuzare la posturile de radio din întreaga lume.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS