La Maternitatea din Botosani, au fost descoperite numeroase nereguli

Controalele au scos la iveală că femei aflate la menopauză de 5-6 ani au fost diagnosticate cu iminență de avort, iar altor paciente li s-au făcut analize care nu aveau nicio legătură cu afecțiunile de care sufereau.

Controalele făcute de reprezentanții ai DSP și ai Casei Județene de Asigurări de Sănătate în perioada 5-30 mai au arătat că la Maternitatea Botoșani din cadrul Spitalului Județean sunt nereguli la internări. Acestea se fac prin camera de gardă, deși există două ambulatorii de specialitate, unde zilnic ar putea fi consultate peste 50 de persoane. În plus, unor paciente internate cu un anumit diagnostic li s-au făcut analize pentru alte boli, femei la menopauză de ani de zile au primit diagnostic de iminență de avort, iar unor paciente internate cu sângerări li s-a făcut testul Papanicolau – a precizat președintele Casei de Sănătate din Botoșani, Costel Lupașcu. El spune că spitalul va pierde o parte din banii acordați de la stat.

Nereguli au fost descoperite și la alte secții din spital: la ORL și la chirurgie plastică. De partea cealaltă, managerul spitalului din Botoșani, Viorel Iliuță a spus că nu s-au comis fraude în cele 3 secții verificate, iar inspectorii s-au abătut de la tema controlului și au căutat alte motive ca să sancționeze unitatea medicală.