La limita răbdării: Românii care au străbătut țara ca să vină în București să ceară autostrăzi

Șoseaua Kiseleff din Capitală a fost blocată, sâmbătă seară (19 mai 2018) de protestatarii veniţi cu maşinile din județele Moldovei, dar şi din Transilvania, după ce Jandarmeria nu le-a permis accesul în Piaţa Victoriei.

Protestatarii au plecat sâmbătă dimineaţă din Iaşi spre Bucureşti, cu maşinile, în semn de nemulţumire faţă de lipsa autostrăzilor, au fost întâmpinați la Focșani de mascați. Mai mult, TIR-urile au fost oprite la Adjud, tot în judeţul Vrancea.

Manifestanții ajunși în București au cerut construirea autostrăzilor Iași-Târgu-Mureș, respectiv Iași-București.

Manuela Nicolescu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sute de soferi care se îndreaptau spre București pentru a protesta în Piața Victoriei față de lipsa autostrăzilor în Moldova au fost întâmpinați la Focșani de mascați. Mulți au părăsit coloana de frică, ne-a declarat unul dintre initiatorii marțului,  Cătălin Urtoi de la Asociația  „Împreună pentru A8”.

Mai mult, TIR-urile au fost oprite la Adjud, tot în județul Vrancea.

La 17.45, coloana de aproximativ 200 de mașini a ajuns în București, însă jandarmii și politistii nu le-au permis să intre cu mașinile în Piața Victoriei.

Mașinile au fost blocate pe Șoseaua Kisellef, la câteva sute de metri distanță de clădirea Guvernului.

După mai bine de o oră și jumătate de negocieri cu jandarmii, manifestanții au fost lăsați să treacă cu mașinile prin Piața Victoriei, dar fără să staționeze.

Ulterior, protestatarii au fost blocați în fața Televiziunii Române, dar și pe Calea Floreasca. Spun că au fost păcăliți de poliție, care le-a promis că îi lasă să parcheze mașinile lângă Piața Victoriei, ca să poată protesta apoi pe jos. În cele din urmă, au parcat mașinile pe Șoseaua Kiseleff și au mers pe jos în Piața Victoriei, pentru a-și striga nemulțumirile.

Oamenii au intenționat să protesteze pașnic în fata Guvernului, dar Primăria Generală nu le-a acordat autorizație pentru că ar fi fost un alt miting în fața Palatului Victoria.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS