Confidenţialitate

La Iași, demonstrații pentru autostrăzi versus mitingul PSD

La Iasi, la ambele puncte de plecare spre marsul de la Bucuresti – pentru autocare (Centrul expozitional Modova) si trenuri (Gara Mare), activistii civici (din care doua grupari care militeaza pentru autostrazi- Grupul civic “Impreuna pentru A8” si Asociatia “Moldova vrea autostrada”) au afisat un banner pe care scria mesajul: Vrem echitate pentru Moldova! Vrem autostrazi!

De aceasta data ei au facut pasul in fata pentru a atrage atentia tuturor oamenilor care au plecat din Iasi, ca prioritatile reale ale zonei, pentru care merita sa manifeste la Bucuresti, sunt izolarea si saracia in care e tinuta Moldova, lipsa infrastructurii de tip autostrada care genereaza subdezvoltare economica si politica de desertificare umana cu efecte drastice in judetele din acesta parte de tara.

Acestia sunt activistii care in 19 mai 2018 au organizat Marsul motorizat spre Bucuresti, si au fost opriti sa manifeste de Politie si Jandarmerie la ordinul sefilor lor.

Atunci oameni din 12 judete din tara au venit spre Bucuresti pentru a spune ca s-au saturat de minciuni si vor dezvoltare economica, vor autostrazi in Moldova. Au inaintat si o scrisoare Guvernului Romaniei cu cateva solicitari incusiv aceea a uneo intalniri de dialog.

Nici pana in prezent primul ministru nu a formulat nici un raspuns, la solicitarea activistilor civici ce militeaza pentru interesul a 7 milioane de oameni din aceasta tara.