La doar 13 ani, alpinista Dor Geta Popescu a stabilit un nou record mondial – GALERIE FOTO

Alpinista în vârstă de  doar 13 ani Dor Geta Popescu a stabilit un nou record mondial, după ce a urcat pe Vârful Giluwe, cel mai înalt vulcan din Pacific, la altitudinea de 4.367 de metri, scrie News.ro.

Adolescenta are deja în palmares numeroase recorduri mondiale de vârstă şi îşi doreşte să fie prima alpinistă din lume care reuşeşte să încheie circuitele Seven Volcanos şi Seven Summits.

dor-geta-popescu-spre-varful-giluwe_facebook-4

Dor Geta Popescu a ajuns luni, la ora locală 09.20, pe Vârful Giluwe, din Papua Noua Guinee, care are o înălţime de 4.367 de metri.

dor-geta-popescu-spre-varful-giluwe_facebook-5

Odată cu această escaladare, adolescenta a devenit cea mai tânără alpinistă din lume care încheie cu succes ascensiunea vulcanului Giluwe.

dor-geta-popescu-spre-varful-giluwe_facebook-1

”Am reuşit! Încă o dată la altitudine, acum pe Giluwe, un munte mult dorit!

Luni, 5 decembrie 2016, ora locală 9.20 am ajuns pe vârful celui mai înalt vulcan din Pacific, Giluwe, având o înălţime de 4367 de metri. 6 din cei 7 munţi din Circuitul 7 Volcanoes!

Un munte unic, cu totul diferit de tot ce am făcut până acum. Cu un traseu de apropiere prin junglă în care îţi croieşti drum, prin vegetaţie, cu ajutorul macetei, cu un parcurs în gol alpin pe un sol îmbibat în apă şi ocolind o mulţime de lacuri, ajungi în zona craterelor secundare, a crestelor de lavă dominate.

dor-geta-popescu-spre-varful-giluwe_facebook-2

Apoi observi din depărtare siluetele celor doua vârfuri stâncoase. Urmează ultimii 400 metri diferenţă de nivel, cei mai frumoşi, abrupţi, stâncoşi, solicitanţi şi cu bucuria reuşitei abia stăpânită. Vârful este fantastic: 360 de grade de munţi şi podişuri, vârfuri peste 3.500 metri ieşind din jungla care se întinde până la orizont.

dor-geta-popescu-spre-varful-giluwe_facebook-3

Da, înţeleg, ştiu: Giluwe este un munte mult dorit!“, a scris Dor Geta Popescu pe Facebook.

Adolescenta are în palmares mai multe recorduri mondiale de vârstă. Până acum, ea a reuşit să cucerească şase vârfuri din circuitul Seven Volcanos (cei mai înalţi vulcani de pe fiecare continent) şi a escaladat patru din cei şapte cei mai înalti munţi de pe fiecare continent din circuitul Seven Summits.

dor-geta-popescu-spre-varful-giluwe_facebook-6

Dor Geta Popescu îşi doreşte să fie prima alpinistă din lume care reuşeşte să încheie circuitele Seven Volcanos şi Seven Summits. Până acum, doar opt bărbaţi au reuşit această performanţă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS