Confidenţialitate

La Danseuse va deschide cea de-a III-a ediție BIDFF

Lungmetrajul La Danseuse, în regia lui Stephanie di Giusto, va deschide Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF), eveniment ce va avea loc în Capitală între 7 şi 10 septembrie.

Pelicula a avut premiera mondială anul trecut, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, fiind inclusă în secţiunea Un Certain Regard.

La Danseuse/Dansatoarea spune povestea lui Loie Fuller, o răsfăţată a celebrelor spectacole de cabaret de la Folies Bergere (Paris) la începutul secolului al XX-lea. Artista americană, un pioner al dansului modern, a fost şi o sursă de inspiraţie pentru Toulouse-Lautrec, dar şi pentru fraţii Lumiere. Filmul este construit în jurul relaţiei complicate a lui Fuller cu protejata şi rivala sa Isadora Duncan.

Rolul principal este interpretat de cântăreaţa Soko (cunoscută pentru “Her şi Augustine), distribuţia fiind completată de Gaspard Ulliel, Melanie Thierry, Lily-Rose Depp, François Damiens.

Filmul va fi proiectat în premieră în România, pe 7 septembrie, la Cinema Elvira Popescu.

Tema ediţiei din acest an a BIDFF, “The Age of the Strange”, îşi propune o întoarcere la starea de natural, căutând modalităţi de expunere ce împletesc fragilitatea şi contradicţia, arată sursa citată.

Bucharest International Dance Film Festival este un proiect cultural organizat de Asociaţia Tangaj Dance, finanţat de Primăria Municipiului Bucureşti prin ArCuB – în cadrul Programului cultural “Bucureşti Oraş participativ’, co-finanţat de AFCN – Administraţia Fondului Cultural Naţional, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Institutului Cultural Român.