La Cluj continua perchezitiile la mai multe institutii publice

Este vorba despre fapte de corupţie referitoare la acordarea unor contracte cu statul pentru anumite firme.

Preşedintele Consiliului Judeţea Cluj, Horea Uioreanu, a fost adus de către procurori la sediul instituţiei pe care o conduce.

Uioreanu a plecat de la locuinţa sa împreună cu anchetatorii, care i-au percheziţionat în această dimineată casa, şi a spus, în timp ce se îndrepta spre birou, ‘că a pus la dispoziţia anchetatorilor mai multe documente’ şi că ‘este doar o chestie de rutină’.

Potrivit unor surse, de această anchetă este vizată şi fosta soţie a lui Uioreanu, deputatul Elena Uioreanu, care ar avea legatură cu anumite contracte acordate pentru lucrări de modernizare la infrastructura din judeţ, dar şi pentru noua pistă a aeroportului clujean. În legatură cu acest contract au avut loc percheziţii şi la domiciliul omului de afaceri Ion Bene, patronul firmei de construcţii care a realizat lucrările la pista aeroportului.

Percheziţii au loc şi la Universitatea Tehnică din oraş în legătură cu studiul de fezabilitate pentru pistă, realizat aici, fiind implicat si consilierul judetean PNL, Ioan Petran.

La aceasta oră procurorii DNA, însoţiţi de ofiterii SRI, continuă percheziţiile în 11 locaţii din Cluj Napoca.